VINNARE 2018

VI PRISAR DE SOM GÖR EN INSATS FÖR HAPARANDA.

Vid Haparandagalan delas varje år ut priser till företag eller personer som gjort något extra för Haparandas näringsliv. Nedan kan du läsa om de olika priskategorierna.

v

ÅRETS FÖRETAGARE

Produkten är som ägaren själv, unik, odlad under midnattssolen och med bara äkta råvaror, helt utan svammel! Genuint och personifierat företag. Företaget är en stolthet för hela Tornedalen och en stor ambassadör för Haparanda.

Den enormt stora satsningen på orten visar att du tror på Tornedalen lika mycket som vi på dig. Folket har röstat och du är en överlägsen vinnare och värdig att vara:

ÅRETS företagare i Haparanda: OUTINENS POTATIS, grattis Kalle Outinen och hela gänget.


ÅRETS HAPARANDABO

Väldigt starka kandidater var med och tävlade om att bli årets Haparandabo. Vinnaren är han som inte ens har FB utan verkar ute i verkligheten. Han som arbetar med mjuka värden o har hjärtat som kompass.

Det är han som är en äkta, ärlig och härlig medmänniska. Det är han som hjälpt fler än vi kan räkna, på många olika sätt och som snart även blir egen företagare! Han vill och gör väl. Räddar, hjälper och vägleder.

En stor förebild för oss alla. Han är en hjälte och nu även vald till årets Haparandabo av folket!

Valles väg är den rätta vägen som vi alla behöver vandra på för att komma ihåg hur viktigt det är att vi samsas längs livets väg.

Grattis Valle Olsson


ÅRETS SERVICPERSON

Stället där din service blivit tydlig och synlig är River Restaurant. Inredningen har skapats av din kreativitet och får gästerna att trivas. Du får kunden att känna sig viktig och effektivitet är en av dina många starka sidor. Som en fisk i vattnet rör du dig från kund till kund och får alla att trivas och vilja komma tillbaka.

Professionellt bemötande, glatt leende och charmigt sätt glädjer kunderna och du höjer service-statusen i staden. Bra service får besökare ett återvända och hela staden gynnas av att besökare får god service.

Grattis till att folket valt dig till ett föredömligt exempel på hur gäster ska värnas och servas.

Årets bästa service: Servicestjärnan Tina Ylinärä-Ahava 


ÅRETS NYFÖRETAGARE

Ni har haft en stabil start och utvecklats till ett populärt företag i Haparanda. Ett nytänkande med kombinationer som samarbetar under samma tak. Ni har utvecklat er verksamhet och samtidigt ökat antalet arbetstimmar, arbetstillfällen och möjligheter. Staden får ett större utbud, fler ungdomar engageras och får vara med att utveckla företag.

Att förändra kräver alltid även mod och folket har sett att ni vågar och vill. Grattis till ett trevligt företagande som förgyller Haparanda med sitt breda sortiment med något för alla åldrar.

Systrarna P Clothing


 

ÅRETS LANDSBYGDSFÖRETAG

Ni har visat att tillsammans är man stark och den utveckling ni åstadkommit är en stolthet för hela Haparanda. Så nära, utan flygplan kan vi ta oss till en strand med vidunderliga vyer och semester känslor. Just denna skönhet och styrka som ni är med och lyfter fram på vackra Seskarö är unik.

Ni skapar utveckling och möjligheter för fler att få njuta av landsbygden. Den plats som ni har verksamheten kring ökar intresset för fler att ta del av och njuta av naturens alla årstider.

Ni förlänger säsongen och lockar både skoteråkare på våren och bärplockare på hösten. Grattis till hela familjen och alla som är med på er fina utveckling.

Årets Landsbygdsföretag: Seskarö Havsbad, lika härligt som det låter! Grattis!


ÅRETS TORNIOFÖRETAG

Där Torneälven möter havet har en mötesplats skapats som återupplivar Torneå som historisk handelsplats där alla möts. En enastående gästhamn även för långväga båtgäster. Lokaler för olika typer av evenemang och händelser. Platsen är byggd med stil och känsla för helhet.

Företaget väcker intresse med sina djärva, modiga, stora och härliga satsningar. Många unika och nya evenemang har skapats och stället fungerar som en ambassadör för hela Tornedalen.

Ni är även Haparandas favoritföretag i Tornio! Grattis till stället som förenar våra tvillingstäder i det gemensamma namnet Toranda. Onnea och grattis Toranda!